Bejczi József

igazságügyi szakértő
Az ön személyes szakértője
+36-20/919-2210
#

Írjon nekem!

kattintson ide
#

Privát

Mobil: +36-20-9192210
e-mail: info@bejczi.hu

Szakterületek

A szakterületi besorolást a 9/2006 (II. 27.) IM rendelet szabályozza. A rendelet mellékletében meghatározott szakterületi besorolás alapján kell egy kérdéshez a megfelelő szakértelemmel bíró szakértőt megtalálni, kijelölni. A megfelelő szakértelemmel bíró szakértő megtalálása nem egyszerű feladat, főképp egy laikusnak, egy a problémához nem értőnek. A gyakorlati életben gyakran találkozom olyan megkereséssel, melyben a probléma megfogalmazásán túl nem lehet tudni, hogy a megoldáshoz milyen szakértőre lesz szükség. Ilyen esetben a kiterjedt kapcsolatrendszeremnek köszönhetően majdnem minden esetben sikerült megtalálni a megfelelő szakértőt, sok esetben - a feladat összetettsége miatt - társszakértővel, szakértői csoporttal végeztük el a munkát. Ha nem biztos a kérdéshez tartozó szakterületi besorolással, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot!

Gépjármű-közlekedési műszaki (javítás, karbantartás, járműértékelés)

A szakterület kiterjed minden közúti forgalomban részt vevő gépjármű javítási, karbantartási, garanciális vagy éppen szavatossági kérdéskörével, a jármű értékelésével, értékbecslésével.

Közúti gépjárművek és egyéb közúti járművek gyártása

A szakterület kiterjed minden közlekedésben részt vevő jármű gyártásával, gyártásával összefüggő problémakörökkel. A területhez tartoznak a hétköznapi közlekedési eszközökön kívül minden a közutakon megforduló közlekedési eszköz. (pl: kerékpár, motorkerékpár, utánfutó, speciális felépítményű járművek, traktorok, stb.)

Közúti járműtervezés műszaki

A szakterület kiterjed a fent említett területeken említett járművek tervezési problémakörébe tartozó kérdéskör. Ilyen lehet egy konstrukciós hiba megállapítása, nem megfelelő engedélyeztetési procedúra, illetve a gyártás folyamán felmerülő változtatások problémaköre.

 

Közúti jármű vizsgálat

A szakterület kiterjed a közúti közlekedésre alkalmas járművek, az ebből adódó problémakörök teljeskörű vizsgálatára.

 

Szerszámgépgyártás

A szakterület az ipar egy nagyon fontos szegletében működő területre, a szeszámgépgyártásra fókuszál. A szerszámgépek területhez minden olyan ipari (vagy épp csak háztartásban alkalmazott) gép beletartozik, mellyel későbbiek folyamán új terméket állítanak elő, vagy éppen új termék előállítására alkalmas eszközt terveznek. A gyakorlati életben előforduló esetekben nem ritka, hogy a gyártó és a felhasználó cég valamelyike külföldi illetőségű, ilyen esetben is állok rendelkezésre.

Gumi- és műanyag termékek gyártása

A hétköznapi életben egyre elterjedtebb termékekről beszélünk, amelyek nélkül szinte elképzelhetetlen lenne az élet a mai komfortjában luxusában. A nagy méreteket öltött tömeggyártás miatt azonban egyre több az olyan rossz minőségű műanyag vagy gumitermék, ami szakértőt igényel. Ha ilyen jellegű problémája van, keressen bátran!

Háztartási készülékek gyártása

Valamilyen háztartási készüléke manapság már mindenkinek van. A gyarapodó gazdaságok miatt ezen termékek nagy számossága miatt gyakran találkozom hibás, vagy rossz konstrukciójú gépekkel, vagy éppen a garancia, jótállás nem megfelelő megvalósításával, annak elmaradásával. A háztartási készülékek témakörébe minden olyan gép, berendezés, eszköz beletartozik, ami a háztartásunkban mindennapi, vagy gyakori, esetenként alkalomszerűen használunk.

Mezőgazdasági és Élelmiszeripari gépesítés

Mezőgazdaságban, élelmiszeriparban - de akár magángazdaságban, egyéni vállalkozóként vagy őstermelőként - gyakori gépesítések alkalmával nem ritka az azokkal kapcsolatos problémák. Ezek elsősorban a gépek minőségével, tervezésével, gyártásával vagy karbantartásából adódnak, sok esetben pedig rossz minőségű anyagból készülnek. Ide tartoznak a manapság gyakori EU-s támogatásból beszerzett gépekkel kapcsolatos problémák. Ha szembesült ilyen problémával és nem talál megoldást rá, keressen!
 

Mobil rakodógép, rakodásgépesítés

A logisztikai folyamatok ellátásához manapság mindenhol alkalmaznak valamilyen gépet. Ahol pedig gépek vannak, ott elengedhetetlenül előfordulnak nem várt meghibásodások, hibás teljesítések, problémák. Ide tartoznak - ugyancsak - a manapság gyakori EU-s támogatásból beszerzett gépekkel kapcsolatos problémák. Ha szembesült ilyen problémával és nem talál megoldást rá, keressen!
 

Bányászati, Építőipari gép gyártása

Élelmiszer-,  dohányipari gép gyártása

Mezőgazdasági gép gyártása

Papíripari- és nyomdaipari gép gyártása

Ezek a szakterületi kompetenciák az ipar, a mezőgazdaság különböző területeihez gyártott speciális eszközök, gépek, a gépekkel kapcsolatos problémakört ölel fel ezen szakterületi kompetencia. Ezen problémák széles kört ölelnek fel, melyek a hibás teljesítéstől a nem megfelelő karbantartáson, felhasznált anyagokon keresztül a gépek tönkremeneteléig tartanak. Beleértve ezen gépek beszerzését, teljesítését, majd hazsnálatát is. Ha ezen a területen van problémája, amit nem sikerült orvosolnia, keressen!