Bejczi József

igazságügyi szakértő
Az ön személyes szakértője
+36-20/919-2210
#

Írjon nekem!

kattintson ide
#

Privát

Mobil: +36-20-9192210
e-mail: info@bejczi.hu

Bemutatkozás

A Bejczi család címere 1584-bőlTöbb mint egy évtizedes autóiparban, kereskedelemben eltöltött évem után döntöttem úgy, hogy tudásom immár egy magasabb szinten, igazságügyi műszaki szakértőként hasznosítom.
A gondolatból tett lett, és 2009-ben kineveztek igazságügyi műszaki szakértőnek, melyet 2010-től főállású műszaki szakértőként végzem.

Mindennapi életünkben ma már szinte köztudott, hogy mikor kell ügyvédhez fordulni. Kevésbé tekintjük nyilvánvalónak azonban, hogy bizonyos szakkérdések eldöntésénél specialistát, azaz szakértőt kell igénybe venni. Gyakran tapasztalom, hogy a magánszemélyek, cégek bármilyen problémáival általában ügyvédhez fordulnak, terelik jogi útra az őket ért sérelmeket. Pedig egy-egy műszaki jellegű probléma megoldása, rendezése elsősorban nem jogi, hanem műszaki kérdés. Érdemesebb ebben az esetben inkább egy műszaki kérdésekben jártas, és némi jogi ismeretekkel rendelkező személyhez fordulni. (igazságügyi szakértő)

Szakmai tudásommal mindazoknak szeretnék támogatást, segítséget nyújtani, akik normális keretek közt nem tudják műszaki jellegű problémájukat megoldani. Hogy ezek a problémák milyenek lehetnek, arra a szakterületek menüpont alatt találnak némi segítséget.

Az igazságügyi szakértő feladata, hogy a hatóság kirendelése vagy megbízás alapján, a tudomány és a műszaki fejlődés eredményeinek felhasználásával készített szakvéleménnyel, a függetlenség és pártatlanság követelményének megtartásával döntse el a szakkérdést, és segítse a tényállás megállapítását
(2016. évi XXIX. törvény az igazságügyi szakértői tevékenységről 3.§ (1))

Az igazságügyi szakvélemény elkészítésére hatósági (bíróság, rendőrség, ügyészség, közjegyző, és más hivatalos szervek) megkeresésre, biztosítótársaságok általi felkérésre vagy magánkezdeményezésre is sor kerülhet. A magánkezdeményezésre létrejött szakvélemény alkalmas lehet egy e tárgykörben felmerült probléma megoldására; ugyanakkor nyilvánvalóan nem helyettesíti a bírósági eljárást.
Azonban a szakmai tapasztalatom alapján biztosan állíthatom, hogy egy alapos vizsgálattal elkészített műszaki szakértői véleménnyel elkerülhető a hosszas jogi procedúra.